• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

reidiepzonebreedDe hoogte en de omvang van de plannen voor de bouw van wooncomplexen tussen de Friesestraatweg en het Reitdiep baart veel bewoners van Paddepoel grote zorgen. De te grote bouwwerken hebben gevolgen voor de hele sfeer aan het Reitdiep en omgeving. Het verdwijnende uitzicht en de grote toename aan schaduwen zal het karakter en de sfeer totaal veranderen, vrezen ze. De invulling is erg eenzijdig, met bijvoorbeeld alleen al tegenover de Voermanhaven een complex voor 500 jongeren. Maar ook ernaast zijn enorme complexen voor jongeren gepland. Bewoners aan de andere kant van het water zijn bang voor geluidsoverlast.
In totaal komen er in de hele Reitdiepzone naar verwachting 3000 wooneenheden, maar dit kunnen er ook nog meer worden. Om een idee te geven van de omvang: heel Selwerd heeft ongeveer 4000 woningen. Op deze smalle strook komt dus in feite een hele nieuwe wijk. Is er voldoende ruimte voor alles wat daarbij hoort? De verkeersafwikkeling van het Friesestraatweggebied is niet goed doordacht. Er is nu al sprake van grote problemen bij het Woldringcomplex. De parkeerdruk en -overlast zal voor de omliggende straten alleen maar toenemen. Ook is er weinig of geen aandacht voor groen.
De bewoners van Paddepoel-Zuidwest hebben het gevoel dat er met hun inspraak en bezwaren niets gedaan is door de gemeente. Er lijkt alleen gekozen te worden voor kwantiteit, met als gevolg te weinig woon- en leefkwaliteit voor toekomstige bewoners van de complexen. Voor huidige bewoners van Vinkhuizen en Paddepoel lijkt de Reitdiepzone op deze manier geen mooie toevoeging te worden, maar een toekomstige last.
U kunt nog steeds de petitie met de bezwaren van de bewoners online lezen en ondertekenen. Deze vindt u hier: https://reitdiepzone.petities.nl (of zoek op: ‘petitie Reitdiepzone met laagbouw en groen’).

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn