Direct in de eerste dagen van het nieuwe jaar, op 4 januari, had de wijkraad weer haar maandelijkse vergadering. Er waren deze keer minder ingekomen stukken, maar des te meer onderwerpen die al op de agenda stonden. Ook hadden we opnieuw bezoek van een geïnteresseerde wijkbewoner. Rick Valk wilde graag eens een vergadering meemaken. Tijdens de vergadering kwamen onder meer onderstaande zaken aan bod:

Een warmtenet: praat u mee?

Uiterlijk 2035 is Groningen gasloos, dat is het gemeentelijke streven. Voor Paddepoel wordt een warmtenet gezien als de oplossing. Momenteel werkt Grunneger Power in het project Buurtwarmte hard aan een warmteplan voor 3.000 woningen in Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. In december was er een online informatiebijeenkomst voor onze wijk. Daar werd het tijdspad bekend gemaakt: op 1 mei wordt een conceptplan opgeleverd en op 1 juni wordt dit besproken door de gemeenteraad. Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u uw mening kenbaar maken, dan raadt de wijkraad u zeer aan om de komende maanden deel te nemen aan het gesprek. Meer informatie vindt u op www.grunnegerpower.nl/buurtwarmte.

Hoogbouw en een spoorlijn

In en om Paddepoel is men nog lang niet uitgebouwd. Langs de Reitdiepzone wordt de komende jaren het ene na het andere bouwproject opgeleverd. Daarover leest u hiernaast meer. Een ander belangrijk project is de mogelijke aanleg van een spoorlijn naar het Zernike. Over vervoer van en naar deze locatie heeft de wijkraad samen met Selwerd eerder al een memo ingediend bij de gemeente. Deze is nu opnieuw relevant en wordt weer onder de aandacht gebracht.

Nieuwe wijkraadsleden

Zoals bekend zijn we al enige tijd op zoek naar nieuwe leden. In het najaar gaven Hans Berends en Wieger Moes aan belangstelling te hebben en sindsdien hebben ze enkele vergaderingen bijgewoond. Dat beviel vanaf beide kanten goed en daarom zijn Hans en Wieger afgelopen vergadering toegetreden tot de wijkraad. In de komende kranten zullen zij zich aan u voorstellen.

Heeft u een bericht voor de wijkraad of wilt u een onderwerp aan de orde stellen, dan horen we het graag. U kunt uw inbreng aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze volgende vergadering vindt online plaats op maandag 1 februari vanaf 20.00u.

Meer informatie over de wijkraad, de wijkraadsleden en verslagen van onze vergaderingen vindt u op: https://www.paddepoel.info/de-wijkraad

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn