Wat beweegt onze wijk?
Vanwege Pasen was de vergadering van de wijkraad deze keer een week eerder, en wel op 29 maart. Verschillende ingekomen stukken en belangrijke lopende zaken, zoals parkeeroverlast en de spoorlijn vulden onze agenda. Als belangrijke zaken kwam het volgende aan de orde:

Einde aan parkeeroverlast?
Regelmatig krijgen we als wijkraad berichten over parkeeroverlast in het zuiden van de wijk. Om dit probleem op te lossen voert de gemeente de komende jaren in verschillende wijken betaald parkeren in, ook in Paddepoel. Tegelijkertijd met De Hoogte, Selwerd en Tuinwijk wordt het naar verwachting in het voorjaar van 2022 ook in onze wijk ingevoerd.

Keuze voor een wijktaxi
In Selwerd en Vinkhuizen rijdt al enkele jaren een wijktaxi. Dit laagdrempelige vervoer is gericht op kleine ritten in de wijk of er net buiten, zodat alle wijkbewoners zich goed kunnen verplaatsen. Eind 2019 en begin 2020 heeft in Paddepoel als pilot de Paddepoelpendel rondgereden van Stichting WelMobiel. Momenteel overwegen we als wijkraad welk model we beter vinden passen bij onze wijk. Wat vond u van de pilot? En heeft u ervaringen met de Vinkmobiel of de wijktaxi van Selwerd? Uw inbreng op dit onderwerp nemen we graag mee in onze overweging.

Onze Nummer 1
Wat zou Paddepoel zijn zonder de Nummer 1? Als wijkraad zien we de krant als een waardevol bezit voor de wijk. Daarom ondersteunen we de krant samen met het Wijkplatform Selwerd door de bezorgkosten en andere onkosten te betalen. Momenteel kijken we samen met de redactie en Selwerd vooruit om dit ook voor de toekomst zeker te stellen.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn