Duurzaam en bereikbaar
Op de eerste maandag van mei kwam de wijkraad ’s avonds weer online bijeen. Sinds de vorige Nummer 1 ontvingen we meerdere reacties over de wijktaxi’s, hartelijk dank! Dat helpt ons bij de keuze. Wilt u hier ook iets over kwijt? We horen het graag. Naast de gebruikelijke zaken kwamen begin mei de volgende punten aan de orde:

Making City
Els Struiving praatte ons deze vergadering bij over Making City, een Europees project met als doel om wijken energiepositief te maken. Paddepoel doet hieraan mee met drie duurzame demohuizen. In deze huizen worden allerlei aanpassingen geprobeerd om ervaring op te doen. Wilt u meer weten over dit project, dan kunt u contact opnemen met Els via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van het project.

Concept mobiliteitsvisie
Hoe bewegen Groningers zich over tien, twintig jaar door hun stad? En hoe geleiden we al het verkeer van buiten efficiënt naar de plek van bestemming? Daarover gaat de nieuwe mobiliteitsvisie ‘Groningen Goed op Weg’. Minder ruimte voor de auto, meer ruimte voor andere weggebruikers en groen. Minder nadruk op het Centraal Station en meer verschillende OV-verbindingen van en naar het Zernike, door onze wijk. Wat vindt u ervan?

Meer informatie, waaronder de volledige visie, staat op https://gemeente.groningen.nl/groningen-goed-op-weg. Hier vindt u ook een reactieformulier waarmee u tot 7 juni uw mening door kunt geven. Wilt u hier iets over kwijt, dan raden we u van harte aan om hier gebruik van te maken.

Boek & Buurt
Als wijkraad zien we hoe Boek & Buurt zelfs tijdens corona bijdraagt aan de activiteit en cohesie in onze wijk: bewonersacties en gratis spreekuren vinden we bijzonder waardevol. Daarom zijn we samen met Co-creatie en de gemeente in gesprek over hoe we als wijkraad kunnen bijdragen aan deze voorziening.

Wilt u iets meedelen aan de wijkraad of heeft u een vraag over een onderwerp dat de wijk raakt, we horen het graag. U kunt uw inbreng aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze volgende vergadering vindt online plaats op maandag 7 juni vanaf 20.00u.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn