Projecten en financiën
Op 1 februari klonk ’s middags de sirene en ’s avonds vond dus weer een vergadering plaats van de wijkraad. Naast een viertal wijkraadsleden was ook Derk den Boer aanwezig om ons bij te praten over het UDIHiG-project. Deze afkorting staat voor Urban Design for Improving Health in Groningen.

UDIHiG
In de periode dat Derk lid was van de wijkraad raakte hij betrokken bij UDIHiG. Na zijn aftreden is besloten dat hij deze taak namens de wijkraad blijft uitvoeren en ons regelmatig bijpraat over de ontwikkelingen. Corona zorgde ook hier voor vertraging, maar gelukkig kon online veel doorgaan. Interviews met wijkbewoners leverden drie knelpunten op in de wijk waarvoor nu een oplossing wordt uitgewerkt door het Atelier Stadsbouwmeesters. Zodra de ontwerpen gereed zijn worden ze opnieuw aan wijkbewoners voorgelegd. Wilt u meepraten, houdt dan de berichtgeving in deze krant en op www.paddepoel.info in de gaten, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

OV-verbinding met het Zernike
Ook deze vergadering hebben we gesproken over de mogelijke aanleg van een spoorlijn naar Zernike. Hierdoor zal de verkeersdruk op de Eikenlaan en Zonnelaan verminderen, en dat is positief zowel voor Paddepoel als Selwerd. Maar aanleg door het buitengebied ten noorden van Selwerd steunen we niet. Dit gebied behouden we graag als recreatieplek voor bewoners uit het noorden van beide wijken.

Financiën
Een derde belangrijk onderwerp was het overzicht van de financiën van 2020. Afgezien van een enkele vraag om toelichting was alles duidelijk en kunnen we het afgelopen jaar financieel afronden. Ook kwamen enkele toekomstige uitgaven ter sprake waarmee we als wijkraad bewonersactiviteiten willen ondersteunen, zoals een Zoomabonnement.

Heeft u een bericht voor de wijkraad of wilt u een onderwerp aan de orde stellen, dan horen we het graag. U kunt uw inbreng aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn