Verkeer en bouwprojecten
Op maandag 6 juni kwam de wijkraad voor het eerst dit jaar fysiek bijeen. We waren in klein gezelschap en het was goed elkaar weer eens echt te treffen. Wederom dank voor uw berichten. Die ontvangen we telkens graag. Belangrijke punten op deze avond waren:

Vervolg mobiliteitsvisie
In de vorige Nummer 1 vroegen we uw aandacht voor het concept mobiliteitsvisie van de gemeente. Als wijkraad hebben we ons standpunt bij de gemeente kenbaar gemaakt. Een belevingsgebied op de Zonnelaan juichen we toe. Ook een knip in de Eikenlaan waarbij buurtverkeer tussen Paddepoel en Selwerd mogelijk blijft, maar die doorgaand verkeer stimuleert de ring te gebruiken, kan op onze steun rekenen. De hoeveelheid busverkeer door onze wijk van en naar het Zernike vinden we veel te gortig. Hierover gaan we verder met de gemeente in gesprek.

Reitdiep, bron van zorgen?
De bouwprojecten langs het Reitdiep blijven voor veel bewoners van de oever in Paddepoel een bron van grote zorg: te veel en te hoge bebouwing, bijna geheel gericht op jongeren, te weinig groen en te weinig ruimte voor het verkeer. Als wijkraad delen we dit standpunt. Daarom hebben wij, net als de bewoners, onze zorgen kenbaar gemaakt bij de gemeente door begin juni een zienswijze in te dienen over Friesestraatweg 181 (Portland), tegenover de Voermanhaven. Vanuit Wijkoverleg Vinkhuizen is hetzelfde gedaan. In oktober is de Reitdiepzone weer onderwerp van gesprek in de gemeenteraad.

Vanaf september weer fysiek
Nu de coronamaatregelen worden versoepeld is het weer mogelijk om bijeen te komen voor onze vergaderingen. Ook u kunt weer fysiek deelnemen. Aanmelden blijft noodzakelijk, zodat we kunnen zorgen voor voldoende ruimte en u bericht kunnen sturen als dit nodig is.

Heeft u inbreng, of wilt u graag vragen stellen? U bent van harte welkom op onze volgende vergadering. Deze is op maandag 6 september vanaf 20.00u in het kantoor van de wijkraad. Ook kunt u uw vragen of agendapunten aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn