Maandagavond 6 september was het weer tijd voor onze maandelijkse vergadering. Van enkele wijkbewoners hadden we reactie gekregen op onze vraag om ideeën in te sturen, vier andere wijkbewoners waren aanwezig om de vergadering bij te wonen. Met hen hebben we prettig van gedachten gewisseld over verschillende zaken. Deze avond spraken we met name over de volgende onderwerpen:

Wijk Top 3

In juni vroegen we u om ideeën voor Paddepoel. Enkelen van u reageerden daarop. Hartelijk dank, u hoort zo gauw mogelijk van ons. Er kunnen voor 2021 nog meer ideeën worden ingediend. Heeft u een idee? Dan horen we graag van u. Belangrijk daarbij is dat het gaat om een idee dat u zelf wilt uitvoeren en waarbij u graag de hulp wilt van de wijkraad, hetzij financieel hetzij vanwege de juiste contacten bij de gemeente. Elders op deze pagina leest u daar meer over.

Stadsdeeloverleg

Drie tot vier keer per jaar overleggen we als wijkraad met de wijkorganen van de andere wijken uit stadsdeel West. Daarbij zijn ook enkele leden van het gebiedsteam van de gemeente aanwezig. We bespreken dan onderwerpen die onze wijken overstijgen, zoals de Reitdiepzone, de aanleg van het warmtenet en de mobiliteitsvisie.

Financiën

Ook de financiën waren deze vergadering een belangrijk punt, omdat de aanvraag van 2022 voor 1 oktober moet worden ingediend. Grote posten in het wijkraadsbudget zijn de huur van Boek & Buurt en onze bijdrage aan de Nummer 1. Beide zaken ondersteunen we van harte. Het derde onderdeel van onze begroting bestaat uit verschillende kleinere posten voor ons eigen functioneren. Na een vlotte bespreking werd de aanvraag goedgekeurd voor indiening.

Heeft u inbreng, of wilt u graag een vraag stellen? U bent van harte welkom om onze vergadering bij te wonen, al blijft aanmelden voorlopig wel noodzakelijk. De volgende vergadering is op maandag 4 oktober vanaf 20.00u in het kantoor van de wijkraad. Ook kunt u uw vragen of agendapunten aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn