Knip in de Eikenlaan
Een autoknip in de Eikenlaan zoals voorgesteld in de mobiliteitsvisie van de gemeente is er nog lang niet, maar je kunt je er al wel over opwinden. Jazeker want er zijn mooie voordelen en kansen, veel minder auto’s, alleen maar doorgaande, over de Eikenlaan en de Pleiadenlaan. Dat zou daar en op andere plaatsen meer ruimte geven voor voetgangers, fietsers en groen. Een groene zogenaamde shared space ruimte aan de kant van de Zonnelaan bij het winkelcentrum, een doorgang waar auto’s te gast zijn, hoort tot de mogelijkheden. Jazeker, er zijn ook nadelen, met de auto naar Selwerd of van Selwerd naar Paddepoel moet via de ring. Dat is even omrijden. Ook zullen er naar verwachting meer bussen rijden over de Eikenlaan.
In de werkgroep co-creatie veiligheid en verkeer en in de wijkraad is er over deze mogelijke verandering gesproken. Er zijn voor- en tegenstanders. En het roept vragen op.
Over enkele zaken lopen de meningen minder uiteen:
Een volwaardige aansluiting van Selwerd op de ringweg bij de Iepenlaan is een absolute voorwaarde. Dat zou voor invoering van een knip gerealiseerd moeten worden. Daarnaast is het interessant om te weten of een autoknip ter hoogte van de Asingastraat bij het spoor niet een betere optie is voor onze wijken. Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk vormen een geheel, ze zijn samen ingesloten tussen het spoor en de westelijke en noordelijke ringweg. Samen hebben ze een overkoepelend voorzieningencentrum bij de Parrel. De winkelcentra vullen elkaar aan.
Meer bussen op de Eikenlaan kan de veiligheid vooral ten noorden van het winkelcentrum Paddepoel negatief beïnvloeden. Daar zou ook voor bussen de 30 kilometer maximum snelheid moeten gaan gelden.
Hoe hard zal een knip zijn? Taxi’s en ambulances en dergelijke zullen er door heen moeten kunnen. En zeker ook de buurttaxi’s om de mensen slechter ter been goedkoop van en naar een andere wijk te kunnen verplaatsen. Daarvoor is van belang dat de opzet en organisatie van buurttaxi’s een bredere draagkracht en continuïteit vanuit de overheid krijgt.
Tenslotte is er geopperd om een test periode te doen. Werkt het wel of niet een autoknip. Wat voor problemen gaat het geven op andere routes door de wijken. Dat kan veel informatie opleveren en voorkomen dat dure oplossingen weer verbouwd moeten worden alvorens er tot een definitieve keuze is gekomen.

Goed nieuws
Mede door een kleine bijdrage van de wijkraad heeft men in de Jupiterstraat een weggeef en ruil boekenkastje kunnen plaatsen. Enkele buurgenoten hebben hiervoor het idee aangedragen en de handen uit de mouwen gestoken om dit voor mekaar te krijgen. Hartstikke mooi.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn