Paddepoel nieuws

13meibuurtwarmte1

Op de bewonersavond Paddepoel Aardgasvrij op 13 mei 2019 zijn de bewoners geinformeerd over de mogelijkheden om van het aardgas los te gaan. Kathelijne Bouw (Hanzehogeschool) heeft vier mogelijke scenario’s beschreven voor een aardgasvrij Paddepoel, namelijk: een warmtenet, all electric, (hybride) warmtepomp en waterstof. 

De scenario’s voor een aardgasvrije wijk

Kathelijne Bouw is onderzoeker bij de Hanzehogeschool. Zij doet promotieonderzoek naar de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. In de presentatie van vandaag heeft zij de mogelijke opties voor een aardgasvrij Paddepoel tegen elkaar afgezet. Zij neemt ons mee in de vraag: wat betekenen de opties, in termen van kosten en CO2-besparing? Welke kosten zijn voor de bewoner, en welke kosten worden door andere partijen gedragen? De berekeningen zijn gemaakt op basis van een rijtjeswoning uit 1970, met een energielabel D. Dit is het meest voorkomende type woning in Paddepoel-Noord. In alle varianten is uitgegaan van eenzelfde energieverbruik van 2.000 m3 gas en 3.400 kWh elektriciteit. In alle scenario’s zijn onderhoudskosten inbegrepen. Net als de eventuele kosten die je maakt voor extra elektriciteitsgebruik (bij besparing van gas). 

In drie sheets worden de alternatieven voor een aardgasvrij Paddepoel op een rij gezet:

1. Inclusief subsidies
2. Inclusief subsidies en isolatie
3. Inclusief subsidies, isolatie en zonnepanelen

De kosten zijn opgedeeld in:
1. Kosten voor de eindgebruiker (bewoner)
2. Externe kosten (die betaald zullen worden door een warmtebedrijf, overheid of netbeheerder). Het zijn geen directe uitgaven voor de bewoner, maar het kan zijn dat de bewoner deze indirect terugbetaalt, via bijv. de belasting.

 

alternatief aardgasvrij 1

alternatief aardgasvrij 2

 

alternatief aardgasvrij 3

 

 

 

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn