Kunst in de wijk

tineke_matthijssenTineke is op 21 juni 1953 geboren  in Leeuwarden en woont in bij ons in de wijk in het Orionflat. Creatief bezig zijn was altijd haar ding, maar zij ontdekte pas op haar 45ste het beeldend werken, eerst met klei en later in steen. Haar kleiwerken bouwde zij meestal op met rolletjes klei en liet me uitdagen door het technisch kunnen van het materiaal. Op een enkele plaatselijke cursus na is zij autodidact.

 

beelden_-_tineke_matthijssenIn 2005 is Tineke ook met steen gaan werken. Dit vergt een geheel andere aanpak, in plaats van opbouwen, alleen maar weghalen. Langzamerhand heeft het werken met steen, zoals speksteen, albast, kalkzandsteen of serpentijn, haar voorkeur gekregen. Het is elke keer weer een verrassing wat er uit de steen komt. Ik begin vaak zonder enig idee en laat zij zich al doende door de vorm en kleur van het materiaal inspireren. Een boeiend en meeslepend gebeuren, dat haar niet meer loslaat totdat het beeld af is.

 

 

Alles over Tineke Matthijssen vindt u op haar site; klik hier

Een foto-impressie: klik hier

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn