Kunst in de wijk

leven_en_dood
‘Leven en Dood’ heeft als ondertitel ‘De zielevogel krijgt de vrijheid’. Op een bakstenen/ betonnen sokkel ligt een naakte bronzen man die zich opricht om de vogel in zijn hand de vrijheid te geven. Opvallend is de vorm van de sokkel. Deze roept namelijk associaties op met een doodskist.

Het beeld werd in 1962 door de afdeling Groningen van de Vereniging voor Facultatieve Crematie geschonken aan het Crematorium. Dit gebeurde ter gelegenheid van de opening.
Over de kunstenaar:

De maakster van de plastiek, Anne Dekking-van Haeften, begon haar carrière als kunstenares omstreeks 1925 met het tekenen van portretten. Later stapte ze over op het boetseren van menselijke beeltenissen en het vervaardigen van beeldhouwwerken. Om goed te leren beeldhouwen verbleef de kunstenares in de periode 1952-1953 in Parijs. Daar nam ze les bij de beroemde beeldhouwer Karl Longuet.

In 1956 kreeg ze de eerste opdrachten binnen voor het maken van beeldhouwwerken. Enkele van haar meest bekende werken zijn ‘Vrouw van Lot’, ‘Ot en Sien’ en ‘De Formule’ (allen geplaatst in Groningen) en het oorlogsmonument in Delfzijl.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn