Kunst in de wijk

huisje_boompje_bankjes

Huisje Boompje Beestje bankjes - Ivonne Moorlag en Gea Koopman

De bankjes zijn het resultaat van het kunstproject ‘Huisje Boompje Beestje’ van de beeldende kunstenaars Ivonne Moorlag en Gea Koopman. Zij hebben de banken samen kinderen van groep 7 en 8 van de Bisschop Bekkersschool en wijkbewoners gemaakt. Nadat wethouder Jaap Dijkstra op 8 mei de ‘startslag’ had gegeven, zijn heel veel kleurige tegels tot duizenden stukjes mozaïek geslagen. En daarmee zijn, als pilot van het project ‘De wijk als werkplaats’, twee stenen banken helemaal ‘aangekleed’.
Gea en Ivonne dienden hun plan voor een project met mozaïekbanken in als project voor en door de wijk. De wijk, en dan vooral het schoolplein van de school, werd echt een werkplaats. Jong en oud werkte aan de banken, iedereen mocht meedoen. En bewoners van Bernlef kwamen regelmatig even langs om te kijken of de werkzaamheden al vorderden. Eind mei werden de banken naar hun plaats getild en vond de feestelijke ingebruikneming plaats. Een mooie bijdrage aan kunst en cultuur in onze wijk, waarvan al veel gebruik wordt gemaakt. Want zodra de zon schijnt, zijn de banken in gebruik, door jong evengoed als door oud. ‘Huisje Boompje Beestje’ is in Paddepoel ‘Huisje Boompje Bankjes’ geworden.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn