Kunst in de wijk

lucius_bloemen

Lucius (1952) woont sinds 1974 in Groningen. Hij studeerde psychologie en Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed vrijwilligerswerk en reisde o.a. in Afrika en maakte een wereldreis. Het kunstenaarschap trok hem vanaf heel jong. Hij vond zijn eigen uitdrukkingsvorm pas in 1995 en kon toen definitief kiezen voor de schilderkunst. Lucius is autodidact, iemand die door  zelfstudie zijn kennis heeft verkregen dus.

Een fotoimpressie: klik hier

Hij presenteerde zichzelf in 1997 als professioneel kunstenaar in zijn geboortestad Oldenzaal met de expositie Grondlijnen, in museum Het Palthehuis. Lucius vierde zijn 50e verjaardag met de tentoonstelling LUCIUS MáximaAL bij Kunstlievend Genootschap Pictura, te Groningen. Een schitterende serie van Prinses Maxima heeft hij onder de aandacht gebracht bij ons Koningshuis. De correspondentie hierover kunt u nalezen op zijn website.

‘Strevend naar harmonie verzoent hij emotie en verstand [..]. Zoekend en ontdekkend schuift hij het figuratieve in het abstracte en verkent daarin de grenzen; of ontkent ze’. (jan bijker, collectioneur)

in_grijs_met_rood_en_blauw_Vorig jaar (2009) was Lucius genomineerd voor de landelijke kunstprijs 'Het Vierkante Ei' van de Volkskrant met zijn schilderij: in grijs met rood en blauw (compositie nr. 142).

 

Alles over deze kunstenaar: klik hier.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn